cda 5

Subtitle

PROLOG

Batalia Apocalipsei a devastat tinutul Codrilor de Arama. A fost o lupta epica, ce a tinut Lumea Libera cu respiratia oprita, asteptand, cu frica si speranta, viitorul.
Armatele Acvilei Imperiale ridicate sa acopere lumea Omenilor Liberi au fost respinse, rebelii reusind sa-si elibereze teritoriile ocupate, impingand Imperiul departe, dincolo de granitele sale. Poate au avut atunci sansa de a da lovitura decisiva Legiunilor daca epuizarea luptei nu ar fi facut Brigazile rebele incapabile de contraatacul decisiv.
Imperiul nu si-a acceptat umilinta si la scurt timp dupa Apocalipsa Imparatul a fost detronat de fiul sau, tanarul si ambitiosul Maximus, care a jurat in fata Legiunilor ca nu va avea liniste pana nu va reda Imperiului gloria pierduta. Noul Imparat a refacut trupele si le-a pregatit pentru o campanie decisiva spre Tinutul Codrilor de Arama. Instinctul sau de razboinic a simtit ca o victorie decisiva asupra armatei lui Dako - simbolul rezistentei rebelilor - ii va deschide drumul spre cucerirea Lumii Libere.
Dupa victorie, Dako a readus Tinutului pacea si linistea de altadata, refacand satele si orasele distruse de Apocalipsa. Avanpost al Lumii Libere, Codrii de Arama ramaneau vulnerabili unui atac al Imperiului, iar Dako stia ca Legiunile cu orgoliul ranit vor cauta, mai devreme sau mai tarziu, razbunarea…
Fara veste, Legiunile au atacat cu o determinare si forta nemaivazuta si au nimicit garzile ce pazeau granitele, intrand in Codrii de Arama.
Dako a evacuat repede satele si capitala, trimitand femeile, copii si batranii departe, spre Soare-Rasare, in siguranta. A impanzit Codrii de Arama cu trupele sale de gherila si a concentrat nucleul armatei in garnizoana rebela din padure. Stia ca trupele trimise de aliatii sai din Tinuturile prietene sunt prea departe pentru a-l ajuta, Brigazile sale curajoase fiind singurul zid in fata Legiunilor.
Fortul construit din ordinul Noului Imparat a fost bine intarit si asigurat pe flancuri. Legiunile ajutate de Divizia de Mecanizate, in frunte cu Maximus, si-au inceput marsul spre armata rebela…
Legendele Codrilor de Arama aduc din nou fata in fata Legiunile Imperiului si Brigazile Rebele.
Imperiu vs Rebeli…
Flamura Rosie vs Steagul Albastru…
Maximus vs Dako…
Zorii acelor vremuri ne aduc o alta poveste ce urmeaza a fi scrisa de voi, cei ce veti lua parte la ea…
The Dawn!

FACTIUNI

Legionarii, luptatorii Imperiului si “cuceritorii Lumii” structurati in Legiuni aflate sub conducerea directa a tanarului Imparat Maximus.

  • luptatori cu mare experienta, disciplinati si bine antrenati
  • cu moral ridicat, echilibrati si extrem de rezistenti
  • de neoprit in spatiile largi si pe drumurile forestiere, acoperind si misiuni de suport, transport si recuperare
  • bine dotati logistic beneficiind de o mare mobilitate si putere de foc

Rebelii, razboinicii “Lumii Libere” impartiti in Brigazi aflate sub conducerea Generalului Dako.

  • razboinici duri, neinfricati, adaptati oricarei situatii de lupta
  • destabilizeaza  armatele inamice prin forta si brutalitatea atacurilor
  • experti in infiltrare si misiuni de gherila, creeaza ambuscade si surprind inamicul cu actiunile lor
  • neinduratori, executa cele mai dificile misiuni, curajul si ferocitatea lor fiind legendara
 

PUNCTE STRATEGICE PE HARTA

Liberum – fosta capitala Rebela, acum oras parasit.

- In aceasta zona vor avea loc doar misiuni date de catre arbitri ce vor implica squaduri limitate ca numar si se vor folosi doar replici secundare (pistol sau shotgun) ce nu depasesc 110 m/s.

- Este interzis jocul in acea zona inafara misiunilor sus mentionate.


Baze Principale – comandamentele celor doua factiuni foarte bine intarite

- Beneficiaza de puncte de respwn in interiorul bazei


Sate - Asezari parasite ce pot fi capturate/recapturate de cele doua mari factiuni.

- In momentul inceperii jocului satele sunt neutre.

- Un sat este considerat ocupat/reocupat in momentul in care factiunea ce-l detine isi arboreaza steagul.

-La fiecare ocupare/reocupare a unui sat, factiunea in cauza primeste 300 Usla.

-In cazul in care o factiune pierde satul, pierde si steagul.

-Fiecare steag capturat de la inamic este recompensat cu 500 Usla in mometul aducerii in baza principala.

-In cazul pierderii, steagul poate fi rascumparat de la arbitrul din baza principala contra sumei de 2.500 Usla.


Spital - punct suplimentar de respawn.

- Un spital se poate activa intr-unul din satele detinute (steag propriu arborat)

- Trebuie sa achizitionati steag alb si cruce rosie de la arbitrul din baza contra sumei de 5.000 USLA care se arboreaza alaturi de cel al factiunii in satul in care se doreste activarea.

- Durata activa a unui spital este de 2 ore

- Respawn-ul in spital se face din 20 in 20 de minute (supravegheat de catre un arbitru)

- Spitalul poate fi doar distrus de catre inamic prin capturarea steagurilor

- La finalul celor 2 ore arbitrul dezactiveaza spitalul si trasporta steagul alb in baza principala

- Trupele Imperiale pot activa doar satele 1, 2 sau 3 iar Rebelii doar satele 3, 4 sau 5.

- Sunt admise activari succesive

 

FUNCTII IN FACTIUNE

Liderul factiunii: Este comandantul suprem al fiecarei factiuni, el coordonand echipa in teren. Acesta va purta o banderola individualizata. Premiul pt asasinarea liderului este de 2.000 USLA si nu poate fi castigat decat o singura data. In momentul in care este scos se duce in punctul de respawn. Echipa/clubul cu cel mai mare numar de participanti nominalizeaza liderul de factiune


Lider de Squad : coordoneaza activitatea unui squad si indeplineste sarcinile trasate de catre lider.


Medicul: Este singurul jucator cu capacitatea de a readuce in joc participantii “raniti”. Medicul este purtator de banderola alba cu cruce rosie pe bratul drept.

- Este considerat “ranit” jucatorul atins de catre o bila, direct sau prin ricoseu, trasa de inamic sau coechipier in orice parte a corpului. In momentul in care este atins, jucatorul striga “LOVIT” si se echipeaza cu vesta reflectorizanta din dotare.

- “Ranitul” poate fi vindecat de catre medic prin aplicarea unei benzi de culoare alba pe bratul drept. Timpul maxim de asteptare este de 10 minute, dar daca considera ca nu sunt sanse de vindecare se poate retrage imediat catre respawn. De asemenea, “ranitul” poate fi miscat/transportat de catre unul dintre coechipieri intr-un loc sigur pentru vindecare, pe o raza de maxim 15 metri.

- Jucatorul “ranit” lovit a 2-a oara este considerat “mort”. Acesta se echipeaza cu vesta reflectorizanta si se deplaseze spre punctul de respawn.

- Jucatorii considerati “raniti” sau “morti” nu au voie sa vorbeasca cu coechipierii sau sa furnizeze informatii despre pozitia inamicului.

- Medicul “ranit” poate fi readus in joc doar de catre un alt medic.Spion: Vor exista 3 per echipa. Vor fi singurii jucatori care vor avea atat banderolele echipei proprii cat si cele ale adversarilor. Liderul de factiune va decide persoanele si momentul intrarii acestora in rol. Se recomanda folosirea parolelor/filtrelor pentru identificarea/anihilarea acestora. Spionul prins trebuie escortat in baza principala, interogat si perchezitionat (acesta va avea asupra sa si banderola factiunii sale), recompensa fiind de 1000 Usla pentru fiecare adversar dovedit. Spionul descoperit este obligat sa se conformeze somatiilor si indicatiilor inamicilor.

 

REGULA KNIFE KILL (CUTIT) SI BANG

In momentul in care pui mana pe un adversar si spui “cutit” acesta este considerat “mort/cutitat”. Cel in cauza se echipeaza cu vesta reflectorizanta fara a rosti “MORT” si se deplaseaza la respawn. Nu se folosesc replici sau cutite reale!

Regula “BANG-ului” este interzisa.
 

RECUZITA

Vehicul blindat: vehicul off-road adaptat pentru jocul de airsoft (panza camuflaj, atas saw, proiectoare, IR-uri etc.).

-Se deplaseaza DOAR pe drumurile forestire (vezi harta) cu respectarea regulamentului de joc.

-Poate face transport de trupe si logistica, suport atac, aparare etc.

- Se deplaseaza cu maxim 20 km/ora cu geamurile lasate (cu exceptia celui de la sofer deoarece acesta nu poate fi angajat). Este interzis blindfire-ul de dupa parbriz/geam!

- In momentul in care ocupantii vehicului sunt neutralizati acestia isi pun vesta reflectorizanta precum si semnale luminoase (pe timp de noapte) si se intorc in zona de respawn

-Vehiculul nu poate fi capturat.

-Nu se trage asupra soferului, acesta nu participa activ in joc atat timp cat conduce masina. Soferul poate angaja doar in momentul in care paraseste masina. Daca acesta moare, conduce masina in baza principala chiar daca aceasta nu este “distrusa”.


ATV & Motocross: vehicule off-road folosite in misiuni de infiltrare, transport documente si logistica, infiltrare, atac etc. Nu sunt capturabile si sunt considerate “distruse” in momentul in care soferul/pilotul este “mort”. Acesta se echipeaza cu vesta reflectorizanta si se intoarce in baza principala.


Artileria: va fi activa doar in cadrul misiunilor date de catre arbitri


C4: antidotul pentru vehiculul blindat si pentru artilerie, care sunt considerate “distruse” in momentul in care partea magnetica a dispozitivului este “lipita” de ele. Pot fi achizitionate din baza principala contra sumei de 300 Usla.

COMUNICATII

-Canalele 7 si 8 PMR apartin organizatorilor.

-Canalele 1, 2 si 3 vor fi folosite de catre “TRUPELE IMPERIALE” iar canalele 4, 5 si 6 de catre “REBELI”.

-Este permisa ascultarea canalelor inamice dar interzicem bruierea acestora.

-In fiecare baza principala organizatorii pun la dispozitie cate o statie CB. Recomandam celor ce folosesc masini in-game sa si le echipeze cu statii similare pentru a usura comunicarea cu baza.

REGULAMENT PE TIMP DE NOAPTE

-Permitem folosirea in jocul de noapte a: lanternelor, proiectoare(masini), lasere, NVG-uri precum si alte dispositive specifice.

-Obligativitatea fiecarui jucator de a avea asupra lor lanterna.

-Lumina alba semnalizeaza jucatorul activ (acesta poate fi angajat).

-Semnalizarea jucatorilor ”morți” pe timpul nopții se face cu ajutorul unei lanterne cu filtru rosu sau luminand vesta reflectorizanta cu lanterna din dotare in timp ce te deplasezi spre respawn. Nu se trage asupra jucatorilor care isi semnalizeaza prezenta in modul sus mentionat!

-Bazele principale vor fi luminate cu ajutorul unor generatoare iar satele vor fi semnalizate cu o lumina difuza + lumina intermitenta de culoare rosie.

-In intervalul 03:00 – 08:00 satele nu vor mai putea fi capturate/recapturate ; singurele puncte de atac/aparare fiind bazele principale. Incepand cu ora 08:00 se revine la starea anterioara.

-Focul in padure este interzis! Deoarece in joc folosim ca si recuzita materiale inflamabile (baloti paie, etc) este interzis fumatul in apropierea acestora. Vor fi amenajate locuri speciale de fumat in bazele principale.